maanantai 16. kesäkuuta 2014

COURSE CATALOG

FINALLY! Mun lähtöpäivä ja lennot on varmistuneet! 17.8. Puristelen Suomen pölyt ja hiekat kenkienpohjasta ja astun koneeseen. Lentoni on Helsinki-Reyjavik-Seattle-Wenatchee(-autolla Ephrataan) eli pitkä päivä tiedossa. Pelottaa jo valmiiksi etenkin tuo Seattlen kenttä... Täytyy kyllä käydä huolella kaikki lentokenttäjutut läpi ennen lähtöä!

Mutta lupasin tulla höpisemään mun high schoolin kursseista ja sen sellasesta. Kouluni on siis Ephrata High School ja siellä opiskelee n. 700 oppilasta eli ainakin mun mittapuussa juuri soppelin kokoinen. Koulu vaikuttaa tosi monipuoliselta ja hyvä henkiseltä, bongasin myös koulun nettisivuilta juttua kouluruuasta - he ovat alkaneet pitämään terveellisempää linjaa ja kannustavat oppilaita syömään terveellisesti! Jeee, mun kauhukuvat hamppari-pizza-taco-kouluruuasta on nyt kumoutuneet. No nyt oli taas tärkee...... Okei, jos vaikka siirryttäisiin siihen asiaan...!


Course catalogissa on valtava määrä erilaisia kursseja. Siis ihan oikeesti, miksei suomessa (tai ainakaan meillä Seinäjoella) ole tälläisiä? Nää kurssit on semmoisia, mistä oikeasti on jotain hyötyä tulevaisuudessa ja muutenkin elämässä. Tämä on tehty 13-14 lukuvuoden pohjalta, mutta kuulemma tuskin muuttuu miksikään. Tähän listaan nyt sellaiset mitkä itseäni kiinnostavat ja pienet selostukset perään.

Vet-tech
- Suunnattu heille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään eläinten kanssa. Perus eläintenhoitoa, käsittelyä, lääkitsemistä jne... Eläimet on mun yks mielenkiinnonkohde ja sen vuoski tämä houkuttelisi. Varmaankaan ei ole mikään iisein kurssi, mutta ei kyllä ole yhtään pahasta jos vähän joutuu oikeasti opiskelemaankin!

Visual communications
- Kurssilla käsitellään mediaa ja sen kautta viestintää. Opetellaan käyttämään erilaisia ohjelmia ja nettisivustoja, graafista suunnitelua, animaatioita, valokuvausta ja kaikkea muuta mediaan liittyvää! Tää olisi varmaan aika hyödyllinen ja mielenkiintoinen kurssi, koska tykkään näpräillä erilaisilla tietokoneohjelmilla ja muokkailla kuvia/videoita.

Web desing
- Web desingin (nettisuunnittelun? Emmä tiiä miten toi suomennetaan...) perusteita, mm. HTML:n alkeet. Ne kyllä ovat mulla jo jokseenkin hallussa, mutta silti olisi hyvä käydä niitä vielä ihan kunnolla läpi. Kurssilla myös luodaan omat nettisivut ja muokkaillaan sekä päivitellään niitä. Oon joskus parisen vuotta sitten vähän harrastanut web desingiä tai lähinnä omaksi ilokseni juurikin erilaisia ulkoasuja värkkäillyt, joten tää kurssi kiinnostaa kovasti!

Yearbook
- Yksinkertaisesti vuosikirjan tekoa.

Independent living 
- Tämä oli mun yks lemppareista! Eli kurssilla opetellaan elämän perustaitoja, kuten raha-asioita, työhaastatteluun valmistautumista sekä erilaisien lomakkeiden ja virallisten papereiden täyttämistä. Lisämausteena myös asiaa syömishäiriöistä, teiniraskauksista ja huumeista.

Modern health and relationships
- Kurssilla on paljon omatoimista/ryhmätyöskentelyä. Aiheina ovat nuorten arkipäiväiset asiat, kuten itsetunto, ravitsemus, liikunta, mielenterveys, sairaudet ja päätöksenteko. Aiheista käydään paljon keskusteluja ja ei sisällä juurikaan opettajajohtoista opiskelua. Tän mä haluan!

Foods
- Veikkaanpa että tämä kurssi vastaan meidän suomen yläasteen köksää (=kotitaloutta). Opetellaan ravitsemuksen perusteita (kheheh, tää kiinnostaa lähinnä siks, että haluan kuulla jenkkien version terveellisestä ravitsemuksesta :D mut älkää kertoko tän kurssin opettajalle sitä!) ja tottakai kokkaillaan sekä leivotaan.

Liikunnan kurssejakin oli useampi, mutta itseäni kiinnostaisi weigh training ja lifetime fitness. Weigh training on siis käytännössä kuntosaliharjoittelua ja tekniikkojen treenaamista. Lifetime fitness taas on vähän  laajempi; Harjoitellaan peruskuntoilun lisäksi lihashuoltoa, rentoutumista ja meditaatiota.


Olisi tuolla vaikka ja mitä vielä jäljellä, joista en tähän nyt kirjoitellut. Tässä kuitenkin osaa niistä mitä haluaisin ottaa. Mainitsematta jäi ainakin monipuoliset kuvataidekurssit ja erilaiset kuorot. En vielä ihan sataprosenttisesti tiedä että montako kurssia pystyn valita, mutta n. 10, koska pakollisena mulla on amerikan historia, enkku ja matikka.

Jenkeissä kaikki harrastukset ovat liitännäisiä kouluun. Tai ainakin suurinosa. Mun koulu tarjoaa paljon erilaisia lajeja: Koripalloa, cheerleadingiä, tanssia, golffia, futista, softballia (tyttöjes baseball), uintia, tennistä, yleisurheilua, lentopalloa, painia (myös tytöille!) ja maastojuoksua. Periaatteessa saisin valita jokaiseen jaksoon yhden (neljä jaksoa), mutta monesti vuoden aikana ollaan mukana vain kahdessa lajissa. Mä varmaan otan tuon tanssin ja cheerin ainakin, mut toisaalta jotain tosi erilaista, kuten tennistä, voisi olla hauska kokeilla koska olen koko ikäni pysytellyt tutussa ja turvallisessa voimistelussa... Liikaa valinnanvaraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti