maanantai 6. tammikuuta 2014

UNITED STATES OF AMERICA


Hellou! Innostuin tuossa vähän tutkimaan, että millaisia paikkoja ja osavaltioita sieltä jenkkilästä oikein löytyykään. Sain tehdä hakuvaiheessa joko osavaltio- tai aluetoiveen ja en osannut noista lukuisista osavaltioista valita mieluisinta (ja osavaltiotoive oli huomattavasti kalliimpi, mikäli toteutuu), joten tein sitten aluetoiveen. Ja toivehan on siis vain toive. Eli ei ole millään tavalla varmaa että pääsisin tuolle haluamalleni alueelle, mutta jos satun pääsemään niin toteutuneesta toiveesta tulee hieman lisämaksua. Perhettä kuitenkin aletaan ensisijaisesti etsimään toivomaltani alueelta. Mulle on melkeimpä ihan se ja sama minnepäin sijoitun, kunhan vaan jonnekkin pääsen :) Mutta vain meilkein, nimittäin pari semmosta paikkaa löytyy mihinkä en mielellään haluaisi. 

Yläpuolella olevissa kuvissa näkyy tuo mun toivoma alue, elikkäs länsiosa. Sain valita neljästä alueeasta, mitkä jakautuivat näin. Valitsin juuri tuon länsialueen lähinnä kuulemieni juttujen ja suositteluiden perusteellaa, sekä ehkä pikkasen myös pinnallisista syistä (hups). Olen tosi tyytyväinen valintaani ja tänään sit aloin googlettelemaan kuvia valitsemani alueen osavaltioista ja harrastin yhtä lempitouhuani eli googlemaps sightseeingiä :D Jouduin toteamaan että Amerikan luonto on ihan törkeän kaunista ja voi jösses kun ei ees sanat riitä kuvaamaan, siis aivan upeeta! Yleensä Amerikan taide- ja maisemakuvissa on lähinnä isoja kaupunkeja lukuisineen valoineen, mut miksi Amerikkalaisesta luonnosta ei löydy mitään vastaavia kuvia? Olen hämmentynyt. 

Tästä alaspäin kun alat selaamaan, löydät jokaisesta aluetoiveeni osavaltiosta pienen kollaasin. Vaikea sanoa, et kuinka realistisia nuo ovat ja antavatko ne yhtään oikeenlaista kuvaa (koska nää oli ylläriylläri sarjassamme "hienoimmat kuvat mitä netistä löysin")... Mut pääseepä nyt aikakin vähä fiilistelemään! Ja tosiaan numeroin nuo kuvat samalla tavalla kun tuossa ylemmässä kartassa, että pysytään vähän kärryillä.

       
1. Washington
2. Montana






3. Oregon
4. Idaho





5. Wyoming
6. California




7. Nevada
8. Utah


        
9. Arizona
10. Colorado  

11. New Mexico

Sairaan hienon näköisiä paikkoja jokainen, eikö? Olen überonnellinen jos mun perhe löytyy mistä tahansa näistä paikoista! Mut jos nyt pitäis sanoa, että mitkä viisi on mun lempparit näistä kaikista yhdestästoista erilaisesta osavaltiosta, niin sanoisin (täysin sekalaisessa järjestyksessä) Montana, Wyoming, California, Utah ja Arizona. Ja siis ihan vain kuvien ja muun googlettelun perusteella. 

Mutta mä jään vielä hetkeksi fiilistelemään näitä kuvia, mukavaa loppiaisillan jatkoa kaikille! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti