maanantai 1. joulukuuta 2014

HELLO DECEMBER

IMG_6238
Nuin vaan taas vaihtui kuukausi. Joulukuu on tunnettu semmosena vaihtareiden kauhukuukautena - joulu tuo mieleen kodin ja sen yhdessäolon tottakai. Noh, mun luo joulukuu saapui juurikin melko kivisellä kyydillä, mutta eiköhän tää tästä! Pienen väsymyksenkin piikkiin kaippa voi laittaa...;-) Ja maanantain tottakai.

Noh, takana on kuitenkin ihana viiden päivän irtiotto arjesta! Keskiviikkona lähdettiin host momin kanssa jouluostoksille ja muutoinkin vietettiin päivä Mall of Americassa. Illalla meille saapui tänne host isän äiti ja sisko perheineen, ja iltamyöhään alettiin jo kokkailla kiitospäivän ateriaa. Niin, ja siinä lähempänä yhtätoista syötiin viel late dinner... Torstaina oli sitten se oikeesti kauan odotettu Thanksgiving! Ja ei taaskaan tullut kyllä pettymystä sen suhteen. Aloitettiin päivä host perheen perinteen mukaisesti aamulenkillä, jonka tosin itse juoksin koska -21 celsiusasteessa halus vaan suorittaa sen viis kilsaa mahollisimman nopeesti haha. Olinki ihan kuin joku lumiukko kaikki naamakarvat ja hiukset valkosina sen jälkeen, mutta pakko myöntää että oli kyl yllättävän kivaa juosta oikein kunnon pakkasessa!

Aamuisen pienen kalorinpolton, pikaisen siistiytymisen ja hetken hengähdystauon jälkeen oli se päivän kohokohta: Thanksgiving -ateria. Meillä ainakin pöytä notkui kaikenmaailman herkuista, aivan pahaa tekee kun nyt vatsa täynnä miettii... Sen pakollisen kalkkunan lisäksi oli monenlaisia laatikoita, perunamuusia, erilaisia riisi&vihannes sörsseleitä, vähintään kolmea eri salaattia ja Norja-taustaisten hostien pikkulisänä jotain ihmeellisiä norjalaisia perunoita. Jälkkäriksi tottakai kurpitsapiirakkaa! Ja oli siellä mun korvapuustejakin sekä muita suklaisia leivoksia - nams. Toi kovasti mieleen suomalaisen jouluaterian, ja hyvää oli. Massut hymyili tyytyväisinä loppupäivän.

Ruokapöydässä kohtasin taas yhden jenkkileffoista tutun kohtauksen - ja pääsin olemaan osana sitä: Jokainen vuorollaan kertoi mistä on kiitollinen. Toiset kertoi pidemmin, toiset lyhyemmin. Pari kyyneltäkin pyyhittiin, mutta samoin myös saatiin makeita nauruja. Tää on yks sellanen perinne, minkä haluaisin tuoda mukanani Suomeen. Kiitospäivän idea oon vaan niin ihana. Itse kerroin olevani kiitollinen siitä, että olen täällä toteuttamassa unelmaani. Oon kiitollinen mun parhaasta mahdollisesta host perheestä, mutta vielä enemmän kiitollinen mun perheestä kotona. Oon kiitollinen mun rakkaista ystävistä ympäri maailmaa ja oon vaan yksinkertaisesti kiitollinen mun elämästä. Se ei oo aina helppoa, mutta jokainen hetki tän 17 vuoden aikana on ollut elämisen arvoinen.

Loppuloma meni melko hengailumeiningeissä. Postittelin joululahjat Suomeen, kirjoittelin parit joulukortit, haettiin joulukuusi, ylikoristeltiin koko talo, katseltiin Giulian kanssa leffoja ja vähän tuskailin myös kouluhommienkin parissa. Perjantaina oli myös Black Friday eli iso "alennuspäivä". Ihan koko USA:n laajuudelta on kaupat näkyvissä alennuksissa tuon perjantain ja monet tekevät etenkin jouluostoksiaan sekä merkkivaatteita saattaa löytää edullisemmin. Me päätettiin tää skipata ihan suosiolla, kuulemma ihan hullua menoa. Ite suoritin pienet black friday shoppailut netissä ja en kyllä valita vaikken päässytkään jonottamaan kahta tuntua Victoria's Secretiin tai repimään kilpaa Forever21:ssa 2$:n paitoja... Nyt onkin kolme kouluviikkoa ja sitten taas lomaillaan! Tällä viikolla meillä on ekat tanssikisat ja huomenna itseasiassa esiinnytään koulun korispelin väliajalla - jäiiks! Mulle kertyi tosi paljon kuvia thanksgiving breakilta, joten eiköhän siirrytä niiden pariin :-) Leppoisaa joulukuun alkua kaikille ja palaillaan taas piakkoin!

IMG_6240
IMG_6241 IMG_6247
IMG_6249IMG_6234
IMG_6256 IMG_6262 IMG_6263 IMG_6275 IMG_6286 IMG_6292 IMG_6303 IMG_6306 IMG_6321 IMG_6322 IMG_6325 IMG_6327
IMG_6333IMG_6330
IMG_6334 IMG_6309

2 kommenttia:

  1. Kelle lähetit joululahjoja suomeen ja mitä? Ja mitä ostat hosteille? :-) ite painin täällä kun en tiiä mitä ostaisin hosteille ja sitten taas Suomeen olis niin paljon lahjaideoita mutta ei varaa lähettää niitä kaikkia :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetin perheelle pari pakettia ja isovanhemmille sekä kummeille pienen muistamisen. Sisältöä en kauhean tarkasti voi kertoa, koska tiiän että näitä kommenttejaKIN lukee sellaiset yksilöt joille ne lahjat on ostettu (moikka äiti)...... :D Mutta jonkin verran herkkuja ja pääsääntöisesti Northfieldissä tai Minnesotassa valmistettua kamaa! Hosteille en ite oo ostanut mitään, mutta vanhemmat lähetti Suomesta pari pakettia ja veikkaan että ne riittävät.
      Lähettäminen on tosiaan melko kallista joten kandee kattella sellasta melko kevyttä tavaraa, tsemppiä pohdintoihin. Suosittelen aika piakkoin lähettämään, koska posti alkaa päivä päivältä ruuhkautua enemmän ja kannattaa varata ainakin se 2vk aikaa siihen kuljetukseen.

      Poista